Hamam Böceği İlaçlama
Hamam böceği İlaçlama yoğunluğuna göre farklı ilaçlama teknikleri vardır. En hızlı yöntemlerden sıvı ilaçlama uygulamasıdır. Hamam böcekleri 6 farklı familyadan yaklaşık 5 binden fazla türü bulunmaktadır. Hamam böcekleri kutup soğukları dışında her yerde yaşamaya hemen adapte olabiliyorlar. Hamam böcekleri 300 milyon yıldır yer yüzünde yaşadığı bilinmektedir. Hamam böcekleri yaşam alanları tropikal nemli yağmurlu alanlardır. Ülkemizde en çok görülen Hamam Böcekleri , Alman Hamam Böceği , Amerikan Hamam böceği , oriental hamam böceği (kara fatma ) dediğimiz türler yaşamaktadır.
Hamam böceği ilaçlaması Nasıl Yapılır?
Hamam böceği İlaçlama yoğunluğuna göre farklı ilaçlama teknikleri vardır. En hızlı yöntemlerden sıvı ilaçlama uygulamasıdır. Sıvı ilaçlama Hamam böceği geçiş noktalarına saklanabileceği alanlara kapı ve duvar çatlaklarına uygulanarak yapılmaktadır. Haşere ilaca temas ettiği anda sinir sistemleri bloke olur ve hemen ölüm gerçekleşir. Yaklaşık 20 yıl önce henüz ilaçlar tamamen geliştirilemediği için daha çok kokulu zirai ilaçlar kullanılıyordu. Günümüzde ise HAMAM BÖCEĞİ İLAÇLAMALARINDA daha etkili ve kokusuz ilaçlar kullanılmaktadır. Hamam böceği popülasyonu çok yüksek ise sağlık bakanlığı tarafından onaylanan kokulu ilaçlar kullanılmalıdır.
Jel İlaçlama
Hamam böcekleri için sürekli farklı ilaçlar geliştiriliyor bunun sebebi ise kimyasal ilaçlara karşı çok hızlı bi şekilde bağışıklık kazanmalarıdır. ARYA HAŞERE İLAÇLAMA olarak sürekli bu tür ilaçları yakından takip ederek en etkili olan ve sağlık bakanlığından onay alan ilaçları kullanmaktayız. JEL ilaçlamalarda DOMİNO etkisi dediğimiz bi etki sağlıyor. Hamam böceklerin en çok sevdiği besin ise ölü hamam böcekleridir kendi türleri arasında yamyamlık sergileyebiliyorlar. JEL ilaç burada devreye giriyor kullanılan jel ilacı yiyen Hamam böcekleri kendi yuvalarına çekildikten kısa bir süre sonra ölüyorlar jel ilaca ulaşamayan hamam böcekleri ölü böcekleri yedikçe kullanılan ilaç bütün Hamam böceklerine ulaşmış oluyor. JEL ilaçlama en etkili yöntemlerden birisidir. Uzun vadede Hamam böceklerinden kurtulmuş olursunuz. Amatör şekilde yapılan ilaçlamalar hem sizin için zaman kaybı hem de maddi konuda zarar vermektedir. Unutmayalım ki Hamam böcekleri ilaçlara karşı çok hızlı bağışıklık kazanıyorlar.
Hamam böceklerinin Üreme Davranışları
Hamam böceklerinin yumurta keseleri karınlarındadır. Yumurtlama dönemleri yaklaşık 3 haftadır. Hamam böcekleri her yumurtlama döneminde kesesinde yaklaşık 40 – 50 yumurta taşımaktadır. Yumurta kuluçka sureleri türüne göre değişmektedir. Hamam böcekleri yumurtaları keseden çıkmasına yakın evlerin nemli ve insanların ulaşamayacağı alanlara bırakmaktadır . Yavru Hamam böcekleri çok hızlı bir şekilde büyümektedir. Yumurta evresinden ergin olması süresi yaklaşık 40 gündür . Bu süreçte Alman hamam böcekleri senede yaklaşık 3 milyon yumurta üretmektedir. Hamam Böcekleri doğrudan olmasa da dolaylı yollardan hastalık bulaştırdığı bilinmektedir. Mikrop taşıyıcıdırlar. Mikropları insanların ihtiyaç duydukları besinlere taşımaktadırlar. Hamam böceklerin yaklaşık 40 farklı hastalık taşıdıkları bilinmektedir. Salmonella , entamoeba histolitica , taenia vb. gibi hastalıklar.
Hamam Böcekleri İçin Alınması Gereken Önlemler
Hamam böcekleri evlerimizde en çok mutfak yaşamlarını sürdürmektedirler. Gıda malzemelerini açıkta bırakmak yerine ağzı kapalı kutularda saklanmalıdır. Mutfak tezgahları temiz tutulmalıdır. Fırınlar yağlı tutulmamalıdır. Hamam böceklerin en çok sevdiği besin yağdır. Lavabo giderleri sürekli temiz tutulmalı ve ayrıca fırsat buldukça lavabo deliklerinden çamaşır suyu dökülmeli. Tezgah altları sürekli temiz tutulmalı ve nemli alan bırakılmamalıdır. Hamam böcekleri nemli alanlarda yaşamlarını sürdürürler. Hamam Böceği problemi yaşıyorsanız Firmamız ile iletişime Geçip Hamam Böceği İlaçlama Hizmetimizden Faydalanabilirsiniz